Meer dan helft van alle caravans te zwaar beladen

Meer dan helft van alle caravans te zwaar beladen

Caravans waarmee vakantiegangers op reis gaan, zijn vaak te zwaar beladen. Tijdens de jaarlijkse vakantiecheck bij Belgische grensovergang Hazeldonk bleek zaterdag meer dan de helft van de gewogen caravans veel te zwaar te zijn. Een aantal had zelfs honderden kilo's overgewicht.

Ruim tachtig automobilisten onderweg naar het zuiden lieten hun auto met aanhanger controleren door de Wegenwacht en ANWB-caravan-experts. Een aantal banden van de aanhangwagens bleek oud en dusdanig versleten te zijn dat deze direct moesten worden vervangen om gevaar en pech te voorkomen.

Op de A2 bij Elsloo (Limburg) haalden de politie tientallen caravans, campers en vouwwagens van vakantiegangers van de weg om te kijken of ze voldeden aan de veiligheidseisen. Bij de meeste vakantiegangers was alles dik in orde zodat ze hun reis naar het zuiden konden voortzetten.

Bij een enkeling moest een band worden verwisseld of was de caravan te zwaar beladen. Er werd onder meer gecontroleerd op verlichting, remmen, belading, spiegel, trekhaak en bandenprofiel.

bron: nu.nl